Kalastus

Kaikkien viehekalastusta harrastavien on maksettava valtion kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtainen kalastusmaksu. Onkimiseen ja pilkkimiseen lupia ei tarvita. Läänikohtaisella viehekalastusmaksulla saat kalastaa siinä läänissä kun käytät vain yhtä vapaa. Valtion kalastuksenhoitomaksun ja läänikohtaisen kalastusmaksun voit maksaa täällä: www.mmm.fi. Huom. muista merkitä lääni oikein: Länsi Suomen lääni.

Vedenomistajan lupa

Jos kalastat useammalla vavalla tai kun kyse on kalastusmatkasta, jonka järjestäjä on ammatinharjoittaja, tarvitset vedenomistajan luvan. Kun tarvitset vedenomistajan lupaa, ota yhteyttä Tapani Johanssoniin. (tapani.johansson@parnet.fi, 0400530487).

Kalastusretket

Jos kalastus kiinnostaa, mutta haluat seuraa tai opastusta Janne Nordqvist järjestää pienimuotoisia kalastusretkiä asiakkaan toiveiden mukaan. Soita: 0500455218.

Yhteistyökumppanimme Kaiman kalamatkojen yhteystiedot löydätte täältä.
Kalastonhoitomaksu on monelle kalastajalle olennaisin kalastuslupa. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, kun on täyttänyt 65 vuotta. Maksamisen tarpeen määrittää kalastajan syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin

Missä kalastonhoitomaksulla saa kalastaa?

Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa yhdellä vavalla suuressa osassa maata, mutta ei kaikilla vesillä: rajoituksia on rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa vapaa-ajan kalastukseen myös Suomen talousvyöhykkeellä ja valtion yleisellä vesialueella meressä. Verkkopalvelusta Kalastusrajoitus.fi voi tarkistaa karttapohjalta kalastuskiellot sekä -rajoitukset koko Suomen laajuisesti.

Kalastonhoitomaksun maksaminen

Kalastonhoitomaksun voi maksaa kalenterivuodeksi, seitsemäksi vuorokaudeksi tai yhdeksi vuorokaudeksi. Kalenterivuodeksi kalastonhoitomaksun maksaneille lähetetään Suomu- tai Fena-lehti, jonka takakannessa on luvanhaltijan kalastuskortti. Kortti käy todistuksena kalastonhoitomaksun maksamisesta. Lehti postitetaan ensimmäisen kerran huhtikuussa, jonka jälkeen lähetys tehdään kerran kuukaudessa. Myös maksukuitti toimii osoituksena kalastonhoitomaksun maksamisesta.

Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen. Maksun yhteydessä kalastajilta kysytään nimi, yhteystiedot ja syntymäaika (ei henkilötunnusta). Kalastonhoitomaksun voi hankkia myös toiselle, jolloin ostaja ilmoittaa pyydetyt tiedot myös kalastajasta/kalastajista, joiden puolesta suorittaa maksun. Kalastuslaki edellyttää kalastonhoitomaksun maksajan sekä maksutapahtuman kirjaamista kalastonhoitomaksurekisteriin.

Lähde: www.eraluvat.fi

Kalastonhoitomaksun hinnat, maksetaan tilille FI714055822005518:

Päivä 15€
Viikon loppu tai 2-3 päivää 25€
Viikko 55€
Vuosi 120€

Alue:

Stormälön Mariina Oy
Mökkikylä, Mariina, Pikkusatama & Camping

Mökkikylä ja Stormälön Mariina:
Jenny Johansson tai Janne Nordqvist
Puhelin: +358442941760  tai +358 500 455 218
Sähköposti: jennyjoha@gmail.com
Stormälöntie 22
21600 Parainen

Pikkusatama ja Camping:
Tapani Johansson
Puhelin: +358400530487
Sähköposti: tapani.johansson@parnet.fi

Ota yhteyttä: